Passa al contingut principal

PRÓXIMA ESTRENA: LA CASA DE BERNARDA ALBA


Junto al lecho de muerte, Munch

Imagina un poble, un poble dels anys 30,  situat entre camps de blat, homes suosos i dones que només tenen un paper secundari. Imagina una dona, una dona amb l’únic objectiu de mantenir les bones aparences i ser fidel a un dol de vuit anys. Imagina cinc filles, capaces de respectar la voluntat de la seva mare tot i sentir que són mortes en vida. Imagina un home, un home que implica la llibertat. I una filla petita que no està disposa a perdre per sempre la seva joventut. Imagina una dona gran, que representa la veu de la consciencia. Imagina també aquella dona, que acostumada a servir la mare i les filles, viu l’espectacle de la família com a jutge i consellera. Imagina que aquesta és una historia exclusivament de dones.
Lorca va situar aquesta història en una Espanya profunda, marcada per la cultura religiosa i masclista d’una època on les coses mai seguien la voluntat individual si no la norma que imposava la societat.
Aquesta historia és La Casa de Bernarda Alba.  Bernarda mare de cinc filles i acabada d’enviudar, acostumada a renunciar als desitjos,  lluitarà perquè cap de les seves filles trenqui les seves normes, sense tenir en compte que a vegades hi ha esperits que no es poden capturar.
Aquesta tragèdia/ drama tants cops representada, no es troba tan llunyana  d’una realitat històrica,  que ens recorda que les dones van ser grans lluitadores, capaces de romandre en silenci, de sacrificis sense sentit, protagonistes de vides fosques i que ens recorda sentiments tant humans com: l’avarícia, l’odi, la rancúnia, la ràbia, la passió o la rebel·lia.
Diumenge 8 de setembre de 2012 Catarsi teatre rendeix homenatge a un autor de la Generació del 27 capaç de dibuixar la dona amb tots els seus defectes i virtuts, arrancant-la del seu paper secundari per posar-la en un primer plànol.
Així que us esperem al Cinema de Llinars del Vallés a les 18 de la tarda per obrir les portes de LA CASA DE BERNARDA ALBA. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

REGIDORA, APUNTADORA I EL QUE FACI FALTA (LAIA) Una obra mai funciona sense un bon equip al darrera i si a més aquest equip és polivalent molt millor. Si per casualitat algú es queda en blanc, segurament d’algún racó ocult en l’escenari sortirà la veueta de la Laia per poder continuar amb l’espectacle.

14a MOSTRA DE TEATRE AMATEUR A PINEDA DE MAR

L’Equip del Joc de l’Amor i de l’Atzar, i no tot Catarsi, perquè aquí hi falten molts, us espera a la mostra de Pineda 2016. Si us agrada el teatre, tenim una cita imprescindible a prop del mar. Del 29 d’abril a l’1 de maig, deixa’t impressionar pel teatre amateur.                                             

NOVETATS!!!!!!!!!!!!!

Hola a tots! Catarsi Teatre no ha parat de moure's, eh? No ho sembla perquè la vida es mou molt depressa i nosaltres no tant, però aquí estem i amb un bon ritme! Tant que tenim 4 noves incorporacions al grup! 2 nois i 2 noies! I ja preparem la nova producció. Podem desvelar el títol???? Sí??? Vale.... Es dirà "DESNUDA Y ABIERTA DE PIERNAS". Una producció de creació pròpia amb textos de molts actors que parlarà en català i castellà de la dona en totes les seves cares mentre homenatgem el món del cabaret! Catarsi Teatre fa 5 anys aquest any i la cosa, amics meus, es presenta mogudeta! Seguirem informant! Aquí dalt ens veus a tots: Albert Gual, Rebeca Raya, Joan Ramon, Patrícia Bassa, Salvador Masjuan, Roser Torruella, Àlex Romero, Yaiza Berrocal, Fran Rillo, Marina Martori, Guillem Santapau, Alícia Bernabé, Aina Roca, Roger Martínez i Alex Cassà. Ja som 15 i aquest any... ens posarem lligacames! ...