Passa al contingut principal

PRÓXIMA ESTRENA: LA CASA DE BERNARDA ALBA


Junto al lecho de muerte, Munch

Imagina un poble, un poble dels anys 30,  situat entre camps de blat, homes suosos i dones que només tenen un paper secundari. Imagina una dona, una dona amb l’únic objectiu de mantenir les bones aparences i ser fidel a un dol de vuit anys. Imagina cinc filles, capaces de respectar la voluntat de la seva mare tot i sentir que són mortes en vida. Imagina un home, un home que implica la llibertat. I una filla petita que no està disposa a perdre per sempre la seva joventut. Imagina una dona gran, que representa la veu de la consciencia. Imagina també aquella dona, que acostumada a servir la mare i les filles, viu l’espectacle de la família com a jutge i consellera. Imagina que aquesta és una historia exclusivament de dones.
Lorca va situar aquesta història en una Espanya profunda, marcada per la cultura religiosa i masclista d’una època on les coses mai seguien la voluntat individual si no la norma que imposava la societat.
Aquesta historia és La Casa de Bernarda Alba.  Bernarda mare de cinc filles i acabada d’enviudar, acostumada a renunciar als desitjos,  lluitarà perquè cap de les seves filles trenqui les seves normes, sense tenir en compte que a vegades hi ha esperits que no es poden capturar.
Aquesta tragèdia/ drama tants cops representada, no es troba tan llunyana  d’una realitat històrica,  que ens recorda que les dones van ser grans lluitadores, capaces de romandre en silenci, de sacrificis sense sentit, protagonistes de vides fosques i que ens recorda sentiments tant humans com: l’avarícia, l’odi, la rancúnia, la ràbia, la passió o la rebel·lia.
Diumenge 8 de setembre de 2012 Catarsi teatre rendeix homenatge a un autor de la Generació del 27 capaç de dibuixar la dona amb tots els seus defectes i virtuts, arrancant-la del seu paper secundari per posar-la en un primer plànol.
Així que us esperem al Cinema de Llinars del Vallés a les 18 de la tarda per obrir les portes de LA CASA DE BERNARDA ALBA. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

REGIDORA, APUNTADORA I EL QUE FACI FALTA (LAIA) Una obra mai funciona sense un bon equip al darrera i si a més aquest equip és polivalent molt millor. Si per casualitat algú es queda en blanc, segurament d’algún racó ocult en l’escenari sortirà la veueta de la Laia per poder continuar amb l’espectacle.

LA PLUJA NO ES MOTIU PER SUSPENDRE

No patiu per la pluja, avui ens veíem sí o sí a Pineda de Mar a les 18:30, si el temps es posa en contra nostra buscarem refugi per posar en marxa el Joc, així que no hi ha res que ens pari, ni tan sols la metereologia. 

POLÍTICAMENT INCORRECTE ÉS INNEGABLEMENT DIVERTIDA

Políticament incorrecte ha tornat a reviure al TA de Llinars (21 d'abril) i a la mostra de teatre Amateur a Pineda (29 d'abril) . Ahir a l’antic sindicat agrícola, va riure el públic i vam riure nosaltres. Ens hem quedat amb ganes de més i més bolus, així que esperem tenir notícies noves molt aviat.