Passa al contingut principal

EL VENTALL

Coneixes Lady Erlynne? És una dona infame! Per què? Perquè tothom ho diu! És llesta, s'espavila sola i agrada molt als homes! De debò? Com ho sents! És terrible! Si! I ara, diuen que ataca Lord Windermere! Però si està acabat de casar! Ho sé! I la seva jove esposa no en sap res? No! Però ho sabem segur que Lord Windermere enganya Lady Windermere amb Lady Erlynne? No en tenim cap prova... però digui’m... si ell li paga totes les despeses i es veuen molt sovint a casa seva... tu... què pensaries?
El propi autor ho va dir en més d’una de les seves obres: “ho puc resistir tot menys la temptació”, i qué és la infidelitat si no una de les temptacions, que s’involucren amb l’amor i la passió, més grans de la humanitat.
Catarsi teatre recupera per aquest any l’autor que va donar el tret de sortida a la companyia: Oscar Wilde, amb l’estrena de l’obra el Ventall, estrenada al 1892 al St James de Londres i posteriorment portada al cinema sota la direcció de Otto Preminger al 1949. Tot i que va ser Mike Barker qui li va donar un toc més actual traslladant tota l’acció, que en el seu origen transcorria en el cercles aristocràtic tant coneguts per Wilde de Londres, als anys 30 de la costa italiana d’Amalfi.
Aquesta historia tracta d’una dona bona (Lady Windermere), enamorada del seu marit, a qui la vida la porta a sospitar de la infidelitat d’aquest amb una dona de mala reputació (Lady Erlynne), la qual oculta un gran secret. Mentrestant la resta de personatges observaran els transcórrer de la historia mitjançant la seva opinió en veu alta que amaga la veritable filosofia de Wilde i que reflecteix el cinisme, la ironia i la xafarderia de l’alta societat, sense oblidar el toc d’humor àcid que ens porta a la més pura veritat sobre la realitat:
“En aquest món existeixen només dues tragèdies. Una és no aconseguir el que es vol; i l’altra aconseguir-ho. Aquesta última és la pitjor”, “la millor forma de mantenir la meva paraula és no donar-la mai”, “Les dones que anomenem bones poden portar coses terribles a dins d’elles; passar per situacions de bogeria, d’inconsciència, de gelosia, de pecat. Les dones dolentes, com se les anomena, poden tenir, en canvi, dolor, penediment, compassió, sacrifici.” Us convidem el dia 10 de Setembre a les 22h al Cinema Teatre de Llinars per l’estrena del Ventall, perque “La vida és massa important com per parlar d’ella seriosament”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

REGIDORA, APUNTADORA I EL QUE FACI FALTA (LAIA) Una obra mai funciona sense un bon equip al darrera i si a més aquest equip és polivalent molt millor. Si per casualitat algú es queda en blanc, segurament d’algún racó ocult en l’escenari sortirà la veueta de la Laia per poder continuar amb l’espectacle.

LA PLUJA NO ES MOTIU PER SUSPENDRE

No patiu per la pluja, avui ens veíem sí o sí a Pineda de Mar a les 18:30, si el temps es posa en contra nostra buscarem refugi per posar en marxa el Joc, així que no hi ha res que ens pari, ni tan sols la metereologia. 

POLÍTICAMENT INCORRECTE ÉS INNEGABLEMENT DIVERTIDA

Políticament incorrecte ha tornat a reviure al TA de Llinars (21 d'abril) i a la mostra de teatre Amateur a Pineda (29 d'abril) . Ahir a l’antic sindicat agrícola, va riure el públic i vam riure nosaltres. Ens hem quedat amb ganes de més i més bolus, així que esperem tenir notícies noves molt aviat.