Passa al contingut principal

LA PRIMERA OBRA


Catarsi va començar la seva trajectòria amb l’obra d’Oscar Wilde: La importància de ser Frank, que va ser duta a la pantalla gran, amb actors de la talla de: Ruper Everet, Collin Firth o Reese Witherspoon. Encara que al món del cinema, la cinta va passar més aviat desapercebuda, aquest clàssic de Wilde troba també referències en altres produccions, com ara a Spiderman II, on l’eterna enamorada de Toby Maguire, que ha decidit dedicar la seva carrera a ser actriu, debuta amb el paper de Cecily, obra que es acollida amb gran èxit pel públic de New York.

L’obra fa continua referència a la doble moral anglesa. Fins i tot el títol, es un joc de paraules, que l’únic que vol donar a entendre és la importància que té a la vida arribar a ser franc, és a dir, sincer. Encara que tot i la mentida, els protagonistes aconsegueixin finalment sortir triomfants de tots els seus embolics.

Impregnada de l’humor més angles, és fa necessari, un punt de reflexió per poder entendre certs acudits que amaguen ideals molt més profunds i que representen íntimament la personalitat de Wilde.

De l’obra ens quedem amb dues frases: “En matèries importants conta molt més l’estil que la sinceritat”, i si ho pensem una mica, segurament impacten molt més les bones paraules i les bones formes, que el veritable significat. Pel que fa l’altra frase, expansible a qualsevol companyia de teatre o a qualsevol moment de la vida en que el públic no actua com hom esperava només dir: “ que l’obra (sempre) ha estat un èxit, encara que el públic era un desastre” i si no que ens ho diguin a nosaltres, que hem interpretat “la (nostra) importància de ser Frank” múltiples vegades, i hem pogut trobar de tot: des de la infinita connexió amb el públic (Llinars, Granollers, Quatre Camins...) fins la més absoluta indiferència ( l’Atmella...).

Que savi que era Oscar Wilde!!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

REGIDORA, APUNTADORA I EL QUE FACI FALTA (LAIA) Una obra mai funciona sense un bon equip al darrera i si a més aquest equip és polivalent molt millor. Si per casualitat algú es queda en blanc, segurament d’algún racó ocult en l’escenari sortirà la veueta de la Laia per poder continuar amb l’espectacle.

14a MOSTRA DE TEATRE AMATEUR A PINEDA DE MAR

L’Equip del Joc de l’Amor i de l’Atzar, i no tot Catarsi, perquè aquí hi falten molts, us espera a la mostra de Pineda 2016. Si us agrada el teatre, tenim una cita imprescindible a prop del mar. Del 29 d’abril a l’1 de maig, deixa’t impressionar pel teatre amateur.                                             

NOVETATS!!!!!!!!!!!!!

Hola a tots! Catarsi Teatre no ha parat de moure's, eh? No ho sembla perquè la vida es mou molt depressa i nosaltres no tant, però aquí estem i amb un bon ritme! Tant que tenim 4 noves incorporacions al grup! 2 nois i 2 noies! I ja preparem la nova producció. Podem desvelar el títol???? Sí??? Vale.... Es dirà "DESNUDA Y ABIERTA DE PIERNAS". Una producció de creació pròpia amb textos de molts actors que parlarà en català i castellà de la dona en totes les seves cares mentre homenatgem el món del cabaret! Catarsi Teatre fa 5 anys aquest any i la cosa, amics meus, es presenta mogudeta! Seguirem informant! Aquí dalt ens veus a tots: Albert Gual, Rebeca Raya, Joan Ramon, Patrícia Bassa, Salvador Masjuan, Roser Torruella, Àlex Romero, Yaiza Berrocal, Fran Rillo, Marina Martori, Guillem Santapau, Alícia Bernabé, Aina Roca, Roger Martínez i Alex Cassà. Ja som 15 i aquest any... ens posarem lligacames! ...